Vitaal

Met plezier je werk doen, op een gezonde campus, met volop mogelijkheden om aan je eigen vitaliteit te werken. Daarvoor zet het programma Fontys Vitaal zich in. Op deze pagina vind je inspirerende verhalen, praktische tips en het aanbod aan workshops.

Meer over de thema's

Nieuws en achtergrond 'Vitaal Fontys'

 • 15 januari
 • Vitaal

Blij met je werk, maar toch ook uitgeput? Fontys gaat er onderzoek naar doen

Gelukkig zijn in je werk, goed presteren en je tóch (onbewust) vermoeid en gejaagd voelen. Het komt volgens Fontysonderzoekers Rosalie Reichardt-Mulder en Danae Bodewes vaker voor dan gedacht. De twee doen onderzoek naar deze groep en zijn op zoek naar mensen de zich hierin herkennen.

Lees verder
 • 5 oktober
 • Vitaal

Coachkwartier helpt je in no time

Coachkwartier is een externe partij die medewerkers van Fontys kunnen inschakelen als ze coaching nodig hebben. Hoe werkt dat? En wanneer is coaching zinvol?

Lees verder

Boegbeelden

  Dennis Arts, docent-onderzoeker 'Actieve leefstijl'

  Hoe krijg je mensen in beweging? Letterlijk. Dat is het thema waar docent-onderzoeker Dennis Arts van Fontys Sporthogeschool zijn hart aan heeft verpand.

  Lees meer

  Frank Bauman, programmamanager Move to Health

  Studenten, docenten en organisaties aan elkaar verbinden, met het doel gezonde werkplekken en een actieve leefstijl te ontwikkelen. Daarvoor komt Frank Bauman 's ochtends zijn bed uit.

  Lees meer

Agenda

Terugkijken: Leven lang werkplezier

De gemiddelde Nederlander zal tot zijn 67ste werken. Het is dus de moeite waard om deze jaren op plezierige wijze in te vullen. Toch lukt dit lang niet iedereen. Volgens Fontysonderzoekers Evelyne Meens en Danae Bodewes zijn motivatie en nieuwsgierigheid goede raadgevers voor meer werkplezier. Wil jij meer plezier ervaren op je werk of zou je anderen hierbij willen helpen? Luister dan naar dit online college.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Talentgericht
 • Vitaal

Cursus Werkgelukexpert- Implementatie op de werkvloer

Deze cursus biedt je handvatten, tools en theorie over het thema werkgeluk. Deze kennis ondersteund je in het zetten van stappen in jouw team, afdeling, organisatie enz. omtrent het thema werkgeluk om een gezamenlijk resultaat te behalen. De cursus is geschikt voor sleutelfiguren in de organisatie. Daarnaast wordt je ook een expert op gebied van het thema werkgeluk!

Locatie
Eindhoven
Duur
5 trainingsdagen
Startdatum
14 maart
Lees verder
 • Vitaal

Online training Manage je eigen energie

Wil jij je eigen energie zelf managen? Energie-expert Chantalle Weemaes neemt je tijdens vier online sessies mee naar de processen die schuilgaan achter jouw energie!

Locatie
Online
Duur
1 uur
Startdatum
15 januari
Lees verder
 • Vitaal

Webinar Mantelzorg

Als je naast je werk ook nog mantelzorger bent, kan dat een behoorlijke belasting voor je zijn. Dat heeft ook invloed op je werk. Blijf er niet zelf mee zitten en vraag hulp. In dit webinar wordt onder andere besproken hoe je hulp kunt vragen als mantelzorger.

Locatie
Online
Lees verder
 • Vitaal

Financieel Fit

Ben jij leidinggevende en wil je meer weten over het (leren) herkennen van signalen van geldzorgen bij jouw collega’s? Volg dan deze training.

Locatie
Eindhoven
Duur
1 dagdeel
Startdatum
05 oktober
Lees verder
 • Vitaal

Voedingscoaching bij Leefstijltraining+

Vind je het soms lastig om verantwoorde keuzes te maken die samenhangen met voeding? Of zijn er problemen waar jij tegenaan loopt? Dan is Leefstijltraining+ de oplossing voor jou. Leefstijltraining+ is een organisatie vanuit Fontys waar je door middel van 1 op 1 gesprekken of trainingen kan werken aan je gezondheid.

Locatie
Eindhoven
Lees verder