Inclusief

Fontys werkt aan een toegankelijke en inclusieve campus, waar iedereen zich welkom en gezien voelt. Lees op deze pagina hoe de hogeschool dat wil bereiken, waar je kunt aansluiten of laat je inspireren door de verhalen van anderen.

Meer over de thema's

Nieuws en achtergrond 'Inclusief Fontys'

 • 28 juni
 • Inclusief

Fontys Pride: ‘Nog teveel vanuit activisme acteren’

Zo'n vijftien medewerkers en studenten gingen over inclusiviteit in gesprek met Joep Houterman. De conclusie was dat er nog veel werk aan de winkel is en dat er nog teveel vanuit activisme gehandeld moet worden.

Lees verder

Boegbeelden

  José Schardijn, vertrouwenspersoon

  Ieder mens heeft recht op een veilige en integere werkplek. Daar staat José Schardijn voor. Ze helpt medewerkers en studenten daarbij. Ook geeft zij advies.

  Lees meer

  Ilonka van der Sommen, autismespecialist

  Sense of beloning, voelen dat je erbij hoort, is voor iedereen belangrijk en Fontys wil er alles aan doen dat dit voor iedereen geldt. Vanuit verschillende rollen werkt Ilonca van der Sommen daaraan mee.

  Lees meer

  Debbie Jarec, consultant Studentvoorzieningen

  “Verbinden” en “verder brengen” staan centraal in het werk van Debbie Jarec. Bijvoorbeeld voor de communities van Fontys.

  Lees meer

  Cheryl McDowall, Inclusieve samenleving

  Hoe ga je om met verschillen in een diverse samenleving? Dát maakt een inclusieve samenleving en daarvoor zet programmamanager en docent Cheryl McDowall zich in.

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema toegankelijkheid en inclusie'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Podcast

In een reeks podcasts geeft Fontysmedewerker Ronald Scheer medewerkers en studenten uit de LHBTQIA-gemeenschap een stem.

Fontys Pride PodKastInspiratie: diversiteitsvlechtwerk

Dit diversiteitsvlechtwerk van Movisie verbeeldt de twaalf diversiteitsfactoren. Waarom is diversiteit herkennen en erkennen belangrijk? Een persoon is ... more than meets the eye. Elk individu bestaat uit een combinatie van persoonskenmerken en heeft uiteenlopende behoeftes en talenten. Meer weten over hoe Fontys dit vlechtwerk inzet? Lees er meer over in dit artikel.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Talentgericht
 • Inclusief

Professionele Leergemeenschappen Internationale Competenties

Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT) heeft vanuit het project Internationale Competenties een tweetal Professionele Leergemeenschappen opgericht. Deze leergemeenschappen hebben als doel om onderwijsprofessionals en lerarenopleiders op een reflectieve en effectieve manier met elkaar in gesprek te laten gaan over hoe ze ervoor kunnen zorgen dat kinderen en jongeren van nu goed kunnen functioneren in onze snel veranderende maatschappij.

Locatie
Tilburg
Duur
2 uur
Startdatum
11 oktober
Lees verder
 • Talentgericht
 • Inclusief

De docent als jobcoach

Deze training is bedoeld voor de ervaren docentcoach die zich graag bezig wil houden met loopbaanbegeleiding van (bijna) afgestudeerde studenten met een ondersteuningsbehoefte (denk aan: autisme, ADHD, angst, dyslexie, mantelzorgtaken, lichamelijke en/of psychische klachten) richting een passende afstudeer- of werkplek.

Locatie
Eindhoven
Duur
19 bijeenkomsten
Lees verder
 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Inclusief

Netwerk Studentcoaching

Hét netwerk voor jou als coachende docent, studentcoach of begeleider van studenten bij persoonlijk leiderschap.

Locatie
Lees verder
 • Inclusief

Fontys Pride

Fontys Pride is een community van LHBTQIA+ (internationale)studenten en medewerkers en voor iedereen die daarbij wil aansluiten. Samen bijdragen aan een inclusieve en diverse Fontys Community en een veilig en open studie- en werkklimaat ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit. We vergroten de zichtbaarheid van de LHBTQIA+ community, brengen mensen samen en ondersteunen hulpvragen.

Locatie
Lees verder