Inclusief

Fontys werkt aan een toegankelijke en inclusieve campus, waar iedereen zich welkom en gezien voelt. Lees op deze pagina hoe de hogeschool dat wil bereiken, waar je kunt aansluiten of laat je inspireren door de verhalen van anderen.

Meer over de thema's

Nieuws en achtergrond 'Inclusief Fontys'

Boegbeelden

  José Schardijn, vertrouwenspersoon

  Ieder mens heeft recht op een veilige en integere werkplek. Daar staat José Schardijn voor. Ze helpt medewerkers en studenten daarbij. Ook geeft zij advies.

  Lees meer

  Ilonka van der Sommen, autismespecialist

  Sense of beloning, voelen dat je erbij hoort, is voor iedereen belangrijk en Fontys wil er alles aan doen dat dit voor iedereen geldt. Vanuit verschillende rollen werkt Ilonca van der Sommen daaraan mee.

  Lees meer

  Debbie Jarec, consultant Studentvoorzieningen

  “Verbinden” en “verder brengen” staan centraal in het werk van Debbie Jarec. Bijvoorbeeld voor de communities van Fontys.

  Lees meer

  Cheryl McDowall, Inclusieve samenleving

  Hoe ga je om met verschillen in een diverse samenleving? Dát maakt een inclusieve samenleving en daarvoor zet programmamanager en docent Cheryl McDowall zich in.

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema toegankelijkheid en inclusie'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Podcasts

In een reeks podcasts geeft Fontysmedewerker Ronald Scheer medewerkers en studenten uit de LHBTQIA-gemeenschap een stem.

Fontys Pride PodKastFontys Educatie verzamelde podcasts over diversiteit en inclusie in het onderwijs, waar collega's en studenten bij betrokken waren.

Diversiteit en inclusie in het onderwijs

Inspiratie: diversiteitsvlechtwerk

Dit diversiteitsvlechtwerk van Movisie verbeeldt de twaalf diversiteitsfactoren. Waarom is diversiteit herkennen en erkennen belangrijk? Een persoon is ... more than meets the eye. Elk individu bestaat uit een combinatie van persoonskenmerken en heeft uiteenlopende behoeftes en talenten. Meer weten over hoe Fontys dit vlechtwerk inzet? Lees er meer over in dit artikel.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Inclusief

Workshop van stagediscriminatie naar stagegelijkheid

In opdracht van Gemeente Eindhoven is deze workshop tot stand gekomen. Deze workshop versterkt het professionele handelen van de stage- of praktijkbegeleider op het thema stagediscriminatie.

Locatie
Eindhoven
Lees verder
 • Talentgericht
 • Inclusief

Intercultural Awareness

De basistraining ‘Intercultural Awareness’ geeft je kennis, inzicht en praktische handvatten om met interculturele diversiteit om te gaan. De training is geschikt voor álle Fontys medewerkers die meer willen leren over dit onderwerp en/of met veel verschillende culturen in aanraking komen.

Locatie
Eindhoven
Duur
1.5 dag
Startdatum
16 mei
Lees verder
 • Inclusief

IDEAS Dive

Wil jij de basis leren van inclusie en diversiteit? Ben je op zoek naar een concrete aanpak hoe je inclusie in je eigen werkzaamheden toepast én daarmee je eigen veranderopgave kunt activeren? Heb je je niet eerder verdiept in het onderwerp, maar wil je er wel graag meer over weten? Dan is de deze IDEAS Dive iets voor jou!

Locatie
Eindhoven
Duur
5 bijeenkomsten
Startdatum
07 mei
Lees verder
 • Inclusief

Inclusive Deep Dive

Wil jij een stevige kennisbasis over inclusie en diversiteit? Ben je op zoek naar een concrete aanpak hoe je inclusie als basis in je eigen werkzaamheden toepast én daarmee je eigen veranderopgave kunt activeren? Dan is de deze Inclusive Deep Dive iets voor jou!

Locatie
Eindhoven
Duur
5 bijeenkomsten
Startdatum
20 februari
Lees verder
 • Talentgericht
 • Inclusief

Professionele Leergemeenschappen Internationale Competenties

Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT) heeft vanuit het project Internationale Competenties een tweetal Professionele Leergemeenschappen opgericht. Deze leergemeenschappen hebben als doel om onderwijsprofessionals en lerarenopleiders op een reflectieve en effectieve manier met elkaar in gesprek te laten gaan over hoe ze ervoor kunnen zorgen dat kinderen en jongeren van nu goed kunnen functioneren in onze snel veranderende maatschappij.

Locatie
Tilburg
Duur
2 uur
Startdatum
11 oktober
Lees verder