Duurzaam

Duurzaamheid is een van de basiswaarden van Fontys. Het is verweven in de bedrijfsvoering, het onderzoek en het onderwijs. Lees hier wat dit betekent voor iedereen en wat je zelf kunt bijdragen.

Meer over de thema's

Nieuws en achtergrond 'Duurzaam Fontys'

 • 12 juli
 • Duurzaam

Oud meubilair in een nieuw jasje

Even alle meubilair van Fontys "circulair"... zo makkelijk gaat dat niet. Eveline Migo en Eline de Groot leggen uit hoe zij dat voor elkaar kregen. 'We zochten bewust naar een partij die vooroploopt en waar we ons aan kunnen optrekken.'

Lees verder

Boegbeelden

  Geert van Seeters, green ambassador

  Hij is docent én zet zich vol enthousiasme in voor een duurzamere wereld.

  Lees meer

  Eugène Thijssen, minor Circulaire Economie

  De ambities voor een circulaire samenleving zijn fors. Er kunnen niet genoeg studenten al in hun studie mee bezig zijn, vindt Eugène Thijssen.

  Lees meer

  Fons Claessen, projectleider Euregional Sustainability Center

  Samen met studenten de wereld een stukje mooier maken. Door duurzamer te leven, met aandacht voor de omgeving. Daarvoor staat Fons Claessen.

  Lees meer

  Jifke Sol, lector Circulaire Transitie

  Jifke Sol is als lector met name voor het mkb in Brabant aanspreekpunt en verbinder voor initiatieven over de energietransitie, circulaire economie en sociale innovatie.

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema 'duurzaam Fontys'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Hoe draagt Fontys bij aan een duurzame wereld?

In deze video zie je mooie voorbeelden van hoe Fontys in haar bedrijfsvoering, onderwijs en onderzoek bijdraagt aan een een duurzame wereld.

English version

Ontwikkelmogelijkheden

 • Duurzaam

Artificial Intelligence voor Dummies

Ontdek de mogelijkheden van Artificial Intellegence (AI) en zet jouw carrière in beweging met deze inspirerende hands-on cursus.

Locatie
Venlo
Duur
2 bijeenkomsten
Startdatum
11 april
Lees verder
 • Duurzaam

Innovatiemanager Vitaliteit

De mensen in jouw organisatie ondersteunen bij hun gezondheid is waar jij goed in bent. Wil jij een blijvende impact maken met jouw beleid? In deze training leer je de hulpmiddelen en vaardigheden aan om vitaliteitsbeleid op te zetten.

Locatie
Eindhoven
Duur
5 bijeenkomsten
Startdatum
17 september
Lees verder
 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Onderzoekend
 • Duurzaam

Generative Artificial Intelligence (GAI)

GAI raakt ons allemaal. In ons dagelijks werk, maar ook hoe de beroepen waarvoor we opleiden er in de toekomst uitzien. In deze brochure vind je de uitdagingen voor het onderwijs, Fontys richtlijnen en overwegingen en adviezen t.a.v. GAI.

Locatie
Lees verder
 • Talentgericht
 • Duurzaam
 • Toetsing

Fontys lerend netwerk - Eigentijds toetsen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maak gebruik van de kennis en ervaring van collega onderwijskundigen.

Locatie
Online
Duur
2 uur
Startdatum
Meerdere startdata
Lees verder
 • Duurzaam

Methodetraining Agile/Scrum

Wil je als professional sneller en effectiever werken? Wil je graag je team beter laten samenwerken en meer resultaat behalen? Dan is het volgen van deze Agile/Scrum training een uitstekende keuze!

Locatie
Eindhoven
Duur
1 dag
Startdatum
15 april
Lees verder