MBSR-training gaat stress te lijf: vijf tips die je meteen kunt toepassen

In de training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), die eind maart start, leer je in acht weken om beter om te gaan met stress. De trainers Bianca Peersman en Marlinde Melissen geven alvast vijf tips waarmee iedereen aan de slag kan.

In je werk of privé kun je in meer of mindere mate last van stress ervaren. ‘We hebben het vaak over bij jezelf zijn, over je grenzen aangeven, stresssignalen opmerken of je lichaam voelen’, vertelt Bianca Peersman, gecertificeerd MBSR-trainer en werkzaam bij dienst Onderwijs en Onderzoek. ‘Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Je lichaam voelen, stresssignalen tijdig opmerken, je gedachten laten voor wat ze zijn, grenzen stellen?’

In de MBSR training staan de cursisten hier uitgebreid bij stil en leren ze stapsgewijs om ermee te oefenen. De training draagt bij aan meer rust en minder stress. Hij wordt acht weken lang op vrijdagochtend in Eindhoven gegeven. Deelname is gratis. Schrijf je hier in.

Lees meer

Reacties

De redactie keurt reacties voordat ze geplaatst worden. Dit doen wij alleen op werkdagen. Reacties die niet over de inhoud van het artikel gaan en kwetsend kunnen zijn voor (groepen) mensen, worden niet toegelaten op dit platform.