Wendbaar

Om goed onderwijs en onderzoek te kunnen faciliteren aan 5.000 medewerkers en ruim 44.000 studenten is het van belang dat Fontys zich kan aanpassen aan veranderingen. Lees op deze pagina hoe Fontys een wendbare organisatie wil worden.

Meer over de thema's

Nieuws en achtergrond 'Wendbaar Fontys'

 • 15 januari
 • Wendbaar

In kerk DomusDela vinden diensten elkaar op digitalisering

Betere afstemming op het gebied van informatievoorziening leidt tot realistische verwachtingen en kwalitatief beter werk. Daarom zoeken de diensten van Fontys elkaar steeds vaker op. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Lees verder
 • 11 december
 • Wendbaar

Mediatheekmedewerkers vinden langzaamaan weer hun plek

De transitie dienstverlenging mediatheken zorgde afgelopen jaar voor reuring. Projectleider Loes van Bavel is nu bezig met de evaluatie en afronding van het project. HR-businesspartner Pam van der Bruggen is betrokken bij de begeleiding van medewerkers naar een andere werkplek. Wat is de stand van zaken?

Lees verder
 • 7 december
 • Wendbaar

Frans Möhring: ‘We moeten echt bijsturen als Fontys’

Het eerste kwartaal zit erop voor Frans Möhring, als jongste lid van het college van bestuur van Fontys. Hoe kijkt hij daarop terug? En wat staat Fontys in 2024 te wachten? Wat zijn de gevolgen van de verwachte krimp en waar staat de hogeschool met haar Fontys for Society-strategie?

Lees verder
 • 6 november
 • Wendbaar

Update Fontys for Society: Liggen we op koers?

Eens in de maand praat Sander Peters je namens het college van bestuur bij over de strategische besluiten die het college neemt. Deze keer gaat het over de tussenstand van de strategie Fontys for Society, de internationaliseringsplannen van Fontys en de kaders van het talentgericht onderwijs.

Lees verder

Boegbeelden

  Sofie Moresi, Wendbare Professionals

  Samen met haar team ontwierp Sofie Moresi, programmaleider Wendbare Professionals, 8 rollen waarin professionals van Fontys zich verder kunnen ontwikkelen, met hun team of op persoonlijk vlak.

  Lees meer

  Monique van Gestel, portfoliomanager

  PMO is een nieuwe loot aan de tak bij het college van bestuur en Monique van Gestel geeft er leiding aan. Haar team zorgt voor sturing en professionalisering van de programma’s en projecten die voortkomen uit de strategie Fontys for Society.

  Lees meer

  Hub Gerats, corporate information security officer

  De veiligheid van digitale gegevens van Fontys beschermen, dat is de hoofdtaak van Hub Gerats. Het belang daarvan is in deze digitale wereld niet te onderschatten en er zijn nog flinke stappen te zetten.

  Lees meer

  Jakob Sutmuller, vastgoed- en campusontwikkeling

  De campus van de toekomst is een ‘sticky campus’, waar iedereen graag verblijft en blijft hangen. Die bovendien past bij de nieuwe onderwijsontwikkelingen. Daarvoor Jacob Sutmuller zich in.

  Lees meer

Agenda

Extra inspiratie: zien en luisteren

In deze podcast vertelt Sofie Moresi over de acht Fontysrollen die zij samen met haar collega's heeft ontwikkeld. Deze rollen helpen jou bij je ontwikkeling als professional. Want je bent meer dan alleen je functie. Je bent ook bijvoorbeeld een 'verbinder' of 'inspirator'. Hoe kun je je daarin verder ontwikkelen?

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema 'wendbaar Fontys'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Wendbaar

Oefenen met een acteur

Wil jij leren door te doen? Wil je ervaren wat het effect is van wat je doet of denkt en daarin groeien? Dan is de coachkwartierbundel ‘ compact met acteur’ iets voor jou. Een coachacteur 1op1 voor jou. Oefenen zonder publiek dus!

Locatie
Lees verder
 • Wendbaar
 • Talentgericht
 • Onderzoekend
 • Duurzaam

Generative Artificial Intelligence (GAI)

GAI raakt ons allemaal. In ons dagelijks werk, maar ook hoe de beroepen waarvoor we opleiden er in de toekomst uitzien. In deze brochure vind je de uitdagingen voor het onderwijs, Fontys richtlijnen en overwegingen en adviezen t.a.v. GAI.

Locatie
Lees verder
 • Wendbaar
 • Wet- en regelgeving

Informatiebijeenkomst auteursrecht

Tijdens deze bijeenkomst worden praktijkcasussen en actuele zaken op het gebied van auteursrecht behandeld.

Locatie
Eindhoven
Duur
2 uur
Startdatum
22 februari
Lees verder