Talentgericht

Bij Fontys kunnen studenten hun talenten optimaal ontwikkelen. Op deze pagina vind je nieuws, een overzicht van initatieven - van communities tot kenniscentra - en mooie verhalen van medewerkers over hoe zij studenten daarbij ondersteunen.

Nieuws en achtergrond thema Talentgericht

 • 17 januari
 • Talentgericht

'Het Blendfit bordspel dicteert niet, maar inspireert'

Hoe mixen jij en je collega's online en face-to-face leeractiviteiten? Om daar inzicht in te krijgen, ontwikkelde Fontys het Blendfit bordspel. ‘De truc is vooral veel doen, open staan en van elkaar leren.’ Op de Doe Blended Workshopdagen kun je er kennis mee maken.

Lees verder

Boegbeelden

  Evelyne Meens, expert studentenwelzijn en -succes

  Hoe zorg je voor gelukkige en succesvolle studenten? Dat onderzoekt Evelyne Meens, beleidsmedewerker bij Studentvoorzieningen.

  Lees meer

  Roel Martens, projectleider onderwijsvernieuwing

  Onderwijsvernieuwing en het begeleiden van docenten daarbij, dat is de core business van Roel Martens. Denk aan blended learning, het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal en docentcoaching.

  Lees meer

  Miranda Snoeren, lector Professionele Werkplaatsen

  Miranda Snoeren onderzoekt hoe de samenwerking tussen verschillende soorten organisaties, zoals onderwijs en werkveld, beter kan. Niet for society, maar with society, wat haar betreft.

  Lees meer

  Esther Tonnaer, consultant studentcoaching

  'Het gaat erom dat we een community zijn waar ieder mens zich gezien en geaccepteerd voelt (van mens tot mens) en zich kan ontwikkelen.’

  Lees meer

Meedoen of meer weten?

Welke initiatieven zijn er bij Fontys rond het thema 'talentgericht Fontys'? Van netwerken en websites tot projecten en programma's? Klik hier rechts op de button voor een handig overzicht.

Zien, doen en leren

PODCAST HYBRIDE LEEROMGEVINGEN - In deze podcast/video gaat podcastmaker Ronald Scheer in gesprek met Hilde Leenders, Regieverpleegkundige bij Máxima MC in Veldhoven. Ronald en Hilde hebben het over verschillende aspecten van het Raamwerk Hybride leeromgevingen, zoals de samenwerking, het geven van feedback en het ruimtegebruik binnen de hybride leeromgeving. Kijk voor meer podcasts over hybride leeromgevingen hier.

Ontwikkelmogelijkheden

 • Talentgericht
 • Duurzaam

Leidinggeven aan professionals

Ben jij die professional die wil doorgroeien in zijn vak? Of kun je als leidinggevende doorgroeien maar mis je de juiste kennis, vaardigheden en handvatten? Dan is de cursus 'Leidinggeven aan professionals' iets voor jou!

Locatie
Lees verder
 • Talentgericht

Leven Lang Ontwikkelen: Massive Open Online Courses (MOOCs)

Zo’n 20 docenten en lectoren van diverse hogescholen hebben twee jaar hard gewerkt en onderwijsmateriaal rondom het thema Leven Lang Ontwikkelen ontwikkeld. Het materiaal is verwerkt in vijf open online cursussen, ook wel MOOC’s genoemd.

Locatie
Lees verder
 • Talentgericht

Podcastserie Fontys Blended Learning

Blended Learning. Iedereen heeft het er over, maar wat is het eigenlijk? Wat kun je ermee? Wat heb je eraan? Hebben we al beleid? Waar kan ik terecht met vragen? Zijn er al goede voorbeelden? In de podcastserie ‘Fontys Blended Learning’ gaan we hierover in gesprek met diverse Fontyscollega’s. Elke twee weken verschijnt er weer een nieuwe aflevering (op woensdag)!

Locatie
Lees verder
 • Wendbaar
 • Talentgericht

Het Fontys Ontwikkelcafé voor zelforganiserende teams

In het Ontwikkelcafé neem je de tijd om stil te staan bij jouw ontwikkeling. Je gaat samen met collega's je ontwikkeldoelen concreet maken, zodat jij goed voorbereid jouw ontwikkelgesprek in gaat. Let op: deze workshop is alleen in-company te volgen voor teams of delen van teams.

Locatie
Startdatum
Op aanvraag
Lees verder