Inclusief taalgebruik: de juiste woorden veranderen steeds

Ilonka van der Sommen (l) en Elizabeth Venicz.
De samenleving verandert voortdurend en onze taal beweegt mee. Soms levert dat ongemakkelijke situaties op, want wat kun je nog wél zeggen en wat doet mensen pijn? Docent-onderzoekers Elizabeth Venicz en Ilonka van der Sommen zijn gespecialiseerd in inclusief taalgebruik, inclusie en diversiteit. Aan de hand van voorbeelden en verhalen dagen zij je in een online college uit om mee te zoeken naar passende woorden en beelden.
Online college - Inclusief taalgebruik. Op zoek naar de juiste woorden.

Lees meer en ontwikkel jezelf

  • Inclusief

Inclusiever bèta-onderwijs door Saskia Blom

Een online gastcollege over inclusiever bèta-onderwijs door Saskia Blom, voormalig uitvinder voor Philips Research en lerarenopleider bij FLOT. Saskia geeft sinds 2011 bij Technische Natuurkunde de vakken astrofysica, vastestoffysica en fotonica.

Locatie
Online
Lees verder
  • Inclusief

(online) Masterclass: Diversiteit en Inclusie

Topmodel Loiza Lamers gaat met studenten van de verschillende Fontys opleidingen in gesprek over haar carrière, de uitdagingen waar ze als transgender persoon mee te maken heeft en wat we daar als samenleving van zouden kunnen en moeten leren.

Locatie
Lees verder
  • Inclusief
  • Internationalisering

Professionalisering 'See through'

Beleven en ontwikkelen van afstemming op diversiteit. Het lectoraat Waarderen van diversiteit (Fontys OSO) organiseert professionalisering voor medewerkers van Fontys.

Locatie
Duur
3 bijeenkomsten/middagen
Lees verder
  • Talentgericht
  • Inclusief
  • Internationalisering

Intercultural Awareness

De basistraining ‘Intercultural Awareness’ geeft je kennis, inzicht en praktische handvatten om met interculturele diversiteit om te gaan. De training is geschikt voor álle Fontys medewerkers die meer willen leren over dit onderwerp en/of met veel verschillende culturen in aanraking komen.

Locatie
Eindhoven
Duur
1.5 dag
Startdatum
22 mei
Lees verder

Reacties

De redactie keurt reacties voordat ze geplaatst worden. Dit doen wij alleen op werkdagen. Reacties die niet over de inhoud van het artikel gaan en kwetsend kunnen zijn voor (groepen) mensen, worden niet toegelaten op dit platform.