Fons Claessen, projectleider Euregional Sustainability Center

Mijn naam is Fons Claessen, ik heb antropologie en milieukunde gestudeerd en ben sinds 2017 werkzaam bij Fontys. Daar ben ik begonnen als projectleider van het Impulsteam Circulaire Economie, een team van mensen uit verschillende Fontysinstituten dat als taak had om circulaire economie als thema in het onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering van Fontys op de kaart te zetten. Dat is gelukt, want sinds 2020 heeft Fontys een eigen Expertisecentrum Circulaire Economie.

Energietransitie

Mijn huidige functie bij Fontys is projectleider van het Euregional Sustainability Center (ESC) in Venlo waarin Duitse en Nederlandse studenten, docenten en onderzoekers uit de grensregio samenwerken aan vraagstukken uit het bedrijfsleven op het vlak van duurzaamheid, energietransitie en circulaire economie. Daarmee willen we een sterkere link leggen tussen Duitse en Nederlandse economische netwerken en deze meer met elkaar verbinden rondom bovengenoemde thema’s.

Change agents

Mijn werk typeert zich door een mooie mix van project- en procesmanagement, inhoud en relatiemanagement. Graag schakel ik daartussen. Mijn werk is nooit saai. Wat het werk bij Fontys extra mooi maakt is dat je natuurlijk studenten erbij kunt betrekken. De Fontysstudenten werken daarbij als change agents om verandering bij de bedrijven en organisaties aan te jagen. Uiteraard vanuit het oogpunt dat ze deze skills ook later als professional in de praktijk kunnen brengen en zo helpen om de wereld een stukje mooier te maken.

Contact

Bekijk ook het online college van Fons Claessen en Maarten van Andel over het verduurzamen van energieverbruik.

Wist je al dat in de energietransitie het verduurzamen van energieverbruik veel belangrijker is dan het verduurzamen van energieopwekking? Maarten van Andel (directeur, auteur en consultant duurzame energieopwekking) en Fons Claessen (programmamanager centre of expertise circulaire transitie) nemen je in dit online college in heldere taal mee in de uitdagingen van de energietransitie en komen met concrete tips voor thuis en op het werk.