Workshop LEGO Serious Play voor teamontwikkeling

LEGO Serious Play is een methode die zeer geschikt is voor het in kaart brengen en verder ontwikkelen van teams. Er wordt gebouwd aan een gezamenlijk model. Het is een proces van bouwen, delen en reflecteren.
Locatie
Duur
3 uur
Startdatum
Op aanvraag

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Fontysprofessionals | Leidinggevenden | Docenten

Om je te ontwikkelen naar de Fontysrol(len):
Organisator | Coach | Kennisdeler | Lerende samenwerkende professional

Voor iedereen die op zoek is naar de stem van ieder teamlid om uiteindelijk gezamenlijke, heldere afspraken te maken waarbij iedereen gehoord en gezien wordt en waarbij ieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

Omschrijving

LEGO Serious Play is een methode die zeer geschikt is voor het in kaart brengen en verder ontwikkelen van teams. Er wordt in het begin individueel gebouwd door de deelnemers om een beeld te krijgen van de individuele behoeften. Iedereen bouwt dus een model en reflecteert op het bouwsel. De kernwaarden worden gedeeld met de groep waarna er een gezamenlijk model gebouwd gaat worden waarin de individuele kernwaarden worden meegenomen. Er ontstaat dus concreet een gezamenlijk model waar iedereen zich kan herkennen. Na het bouwen van het gezamenlijke model wordt er een gezamenlijk verhaal (evt. visie/missie) verteld. Dit verhaal wordt vastgelegd in een canvas waarin ook doelen kunnen worden beschreven. Uiteindelijk weet ieder individu waar hij of zij aan toe is en hoe er gefocust kan worden op een gezamenlijk doel. Kortom: een proces van bouwen, delen en reflecteren.

Resultaat

Na deze workshop heb je:
- helderheid over eigen waarden en teamwaarden
- duidelijkheid over afspraken

Meer info

Dirk Schutselaars / Angela Driessen
d.schutselaars@fontys.nl

Kosten: Nader te bepalen