Werken met Positieve Gezondheid

Vanuit veerkracht en zingeving naar een succesvolle organisatie. Werken met Positieve Gezondheid maakt het verschil.
Locatie
Eindhoven

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Fontysprofessionals

Om je te ontwikkelen naar de Fontysrol(len):
Coach | Bruggenbouwer

Omschrijving

Het begrip Positieve Gezondheid is geïntroduceerd door de arts Machteld Huber. Positieve Gezondheid gaat over hoe je veerkrachtig en betekenisvol kunt leven. Het begrip gezondheid bestrijkt immers een veel breder gebied dan alleen maar je lichamelijk functioneren. Positieve Gezondheid gaat dus niet uit van ziekte en hetgeen niet goed
gaat, maar vertrekt vanuit hetgeen er wél goed gaat. Positieve Gezondheid gaat hierbij uit van zes dimensies:

  • lichaamsfuncties,
  • mentaal welbevinden,
  • zingeving,
  • kwaliteit van leven,
  • meedoen en
  • dagelijks functioneren.

De training Positieve Gezondheid bestaat uit een online training en twee groepsbijeenkomsten (reflectiebijeenkomsten).

In de online training wordt op een interactieve wijze kennis aangeboden die relevant is voor professionals om zich te bekwamen in het werken met Positieve Gezondheid. De online training bestaat uit korte filmpjes waarin de achtergrond van Positieve Gezondheid verteld wordt door Machteld Huber, interactieve filmpjes over het toepassen van Positieve Gezondheid in de praktijk en opdrachten waarin cursisten zelf aan de slag gaan met Positieve Gezondheid. Via een online werkgroep is er contact met andere cursisten mogelijk. Het volgen van de online training duurt ongeveer 4 uur. De doorlooptijd van de online training is ten minste drie weken. In de online training ga je namelijk ook zelf aan de slag met Positieve Gezondheid en een veranderwens. Gedragsverandering kost tijd. Daarnaast ga je oefenen met het voeren van het ‘andere gesprek’ door middel van het maken van de opdrachten.

Tijdens de reflectiebijeenkomsten staat leren van en met elkaar centraal. Tijdens de bijeenkomsten wordt gereflecteerd op eigen handelen. Ook na de training blijven cursisten met elkaar in contact om kennis en ervaringen te delen.

Data en tijden

Lesdata voor 2023/2024 zijn nog niet bekend.

Meer info

Brechtje Poelman
positievegezondheid@fontys.nl

Kosten: € 0

Informatie Blended training PG