Talentgericht Leiderschap Zelfscan (TLZ)

Kwaliteitscheck
De TLZ is ontwikkeld om op een laagdrempelige en snelle wijze het bewustzijn van leidinggevenden over talentgericht leiderschap te vergroten. De directe gebruiker van de TLZ is de leidinggevende maar het instrument kan bijvoorbeeld ook door HR professionals ingezet worden ter ondersteuning bij talenttrajecten of leiderschapsprogramma’s.
Locatie

Voor wie?

Leidinggevenden

Om je te ontwikkelen naar de Fontysrol(len):
Expert

Omschrijving

Leidinggevenden vormen een cruciale schakel om talentontwikkeling te stimuleren. Toch is talentgericht leiderschap niet vanzelfsprekend in diverse organisatiepraktijken. Zo vragen veel leidinggevenden zich af of zij verantwoordelijkheid dragen voor de talentonwikkeling van hun medewerkers. Daarnaast zijn diverse leidinggevenden zich onbewust van gedrag dat (niet) bijdraagt aan talentontwikkeling van medewerkers. Tenslotte zijn er in het dagelijks leven van leidinggevenden diverse obstakels die talentgericht leiderschap belemmeren.

De TLZ is ontwikkeld om op een laagdrempelige en snelle wijze het bewustzijn van leidinggevenden over talentgericht leiderschap te vergroten. Met behulp van de TLZ denken leidinggevenden na over (1) de rol die zij hebben ten aanzien van talentgericht leiderschap, (2) gedrag dat talentontwikkeling (niet) stimuleert, en (3) over stimulerende en belemmerende factoren. Het indirecte effect van de TLZ is idealiter dat leidinggevenden aanknopingspunten vinden om meer talentgericht leiderschap te gaan vertonen.

De directe gebruiker van de TLZ is de leidinggevende maar het instrument kan bijvoorbeeld ook door HR professionals ingezet worden ter ondersteuning bij talenttrajecten of leiderschapsprogramma’s.

Gebruiksaanwijzing

De TLZ is een online scan waarbij automatisch een rapport wordt gegenereerd voor de leidinggevende. De uitkomsten van het rapport zijn zelfstandig te lezen en geven inzicht in zijn/haar ontwikkelingsgerichte leiderschap. Wel wordt geadviseerd om samen met een HR professional van de organisatie of een hogere leidinggevende in gesprek de uitkomsten van de TLZ te duiden en te bespreken.

De TLZ is heel toegankelijk. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 10 minuten tijd in beslag en genereert vervolgens automatisch een rapport dat zelfstandig te lezen is. Het rapport geeft vervolgens ‘food for thought’ en aanbevolen wordt om de uitkomst in te zetten als middel om de dialoog met anderen in de organisatie te voeren over talentgericht leiderschap.

Doe de scan, klik hier!

Meer info

Katja Pardoen, Rachel Verheijen-Tiemstra
k.pardoen@fontys.nl

Kosten: € 0