Ske-training

Kwaliteitscheck
De training seniorkwalificatie examineren (ske) is een vervolg op de training basiskwalificatie examineren (bke). Je verdiept je in toetsgerelateerde vraagstukken uit je eigen praktijk, bijvoorbeeld als lid examencommissie of lid toetscommissie/leerplancommissie/curriculumcommissie. Je verzamelt bewijsmateriaal voor de verschillende kwaliteiten en vraagt aan je collega's en peers om feedback.
Locatie

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Docenten

Om je te ontwikkelen naar de Fontysrol(len):
Expert | Organisator

Voor het volgen van de ske-training is het aanbevolen in bezit te zijn van je bke-certificaat. Om je ske aan te tonen, is het handig om in je dagelijkse werk ske-gerelateerde taken uit te voeren.

Omschrijving

Deze training bereid je voor op je ske-certificering. Je verdiept je in vraagstukken uit je eigen praktijk, bijvoorbeeld als lid examencommissie of lid toetscommissie.

De ske-training is als volgt opgebouwd:

 • Een startgesprek, waarin we de training op hoofdlijnen doorlopen en stilstaan bij je voorkennis en ervaring.
 • Er wordt gebruik gemaakt van een Canvas module voor wat betreft handreikingen/theorie. Tijdens de bijeenkomsten staat het samen leren en ontwikkelen centraal.
 • Tijdens vijf bijeenkomsten van elk drie uur, verzamel je per kwaliteit bewijsmateriaal in je portfolio. Je vraagt aan je collega's en peers om feedback. Samen bespreek je het proces en de resultaten.
 • Met een virtuele voucher van één uur kun je specifieke (individuele) ondersteuning van het ske-portfolio aanvragen. Je bepaalt zelf wanneer je hier gebruik van wilt maken.

  De gemiddelde tijdsinvestering in totaal is 100 uur.

  Resultaat

  Op de Canvas pagina van ske en bke vind je de betreffende rubric.

  Na afronding beschik je over een portfolio waarmee je je ske kunt gaan aantonen. Certificering verloopt vervolgens via FKO.

  Data

  Er zijn momenteel geen nieuwe trainingsdata bekend. Indien je interesse hebt kun je contact opnemen
  via hrlearningdevelopment@fontys.nl.

   Trainers: Coreline Haasakker & Barbara Spieringhs

   Meer info

   hrlearningdevelopment@fontys.nl

   Kosten: € 675,00