Pensioen In Zicht (PIZ)

Als je pensioendatum nadert, betekent dat wellicht een grote verandering voor jou en eventueel je partner. Je neemt afscheid van je werk en (een deel van) je collega's en gaat een nieuwe toekomst tegemoet die op allerlei manieren ingevuld kan worden. Het volgen van een training Pensioen in Zicht (PIZ) kan een goed hulpmiddel zijn als voorbereiding op deze nieuwe levensfase.
Locatie
Externe locatie
Duur
3 daagse training

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Fontysprofessionals

De trainingen kun je samen met je partner of alleen volgen. Er zijn tevens speciale trainingen voor singles. Let op: je hebt niet automatisch het recht om de training te volgen. Fontys heeft een overeenkomst afgesloten met Loof als unieke aanbieder van de PIZ-trainingen. Vraag daarom eerst toestemming aan je leidinggevende om, alleen of samen met je partner deel te nemen aan de PIZ-training bij Loof.

Omschrijving

Je hebt de keuze uit 3- en 5-daagse pensioentrainingen op diverse locaties in Nederland en met verschillende thema's. Iedere training heeft eigen accenten en dat maakt ze, in combinatie met de mooie omgeving en de gastvrije hotels, uniek. Je kiest dus zelf de training die het beste bij je past.

De trainingen worden geleid door professionele ervaren trainers en bieden een breed scala aan onderwerpen: invulling van tijd, veranderingen, sociale activiteiten en communicatie, gezondheid, relaties en netwerken, balans tussen verplichtingen en vrije tijd. Daarnaast worden er deskundigen ingezet bij diverse activiteiten. In elke training komt een notaris toelichting geven over financiële planning, erf- en familierecht en andere juridische aspecten.

De thema's zijn op speelse wijze verbonden met bezigheden waar je mogelijk na je pensioen meer tijd aan wilt besteden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor fietsen, golf, cultuur, uitwaaien op Texel of logeren in een historisch kasteel. De thema's vormen een ontspannend intermezzo tijdens de cursus, maar indirect ook een voorbereiding op een ander dagritme en het bewust kiezen van bezigheden.

Resultaat

Door het volgen van de PIZ-training sta je bewust stil bij de aankomende nieuwe levensfase. Je krijgt inzicht in nieuwe mogelijkheden en dat leidt vaak tot andere ambities. Hopelijk draagt dit er aan bij dat je de toekomst met meer vertrouwen tegemoet gaat!

Meer info

Nicole Vissers
n.vissers@fontys.nl

Kosten: Afhankelijk van je keuze