Leefstijltrainer+ één op één begeleiding naar een gezonde leefstijl

Lukt het jou vanwege een blessure of teveel (werk)stress niet om aan je beweegdoelen te werken? Of heb je bijv. diabetes en wil je actiever worden, maar weet je niet wat verantwoord is? Je kunt je nu aanmelden voor een individueel traject van 10 personal training sessies met een Beweeg- en Leefstijlcoach.
Locatie
Eindhoven
Duur
10 sessies in overleg in te plannen

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Fontysprofessionals

Omschrijving

Eén op één begeleiding naar een gezonde leefstijl 

Lukt het jou vanwege een blessure of teveel (werk)stress niet om aan je beweegdoelen te werken? Of heb je bijv. diabetes en wil je actiever worden, maar weet je niet wat verantwoord is? Je kunt je nu aanmelden voor een individueel traject van 10 personal training sessies met een Beweeg- en Leefstijlcoach. In dit traject word je één op één begeleid door studenten van Fontys Sporthogeschool.

Effectieve beweegprogramma's en leefstijlanalyse

Een Beweeg- en Leefstijlcoach is een professional die mensen traint en coacht bij het behalen van hun persoonlijke doelen gericht op gezondheid en fitheid. Dat gaat verder dan alleen fysieke trainingen: deze coach heeft ook 'medische' kennis waardoor er gericht getraind kan worden bij blessures of fysieke klachten. Daarnaast werkt een Beweeg- en Leefstijlcoach samen met jou aan praktisch haalbare oplossingen voor jouw doelen. Vaak is er namelijk een gedragsverandering nodig om klachten te verminderen en doelen te bereiken. 

Meer bewegen en minder stress: 1 + 1 = 3

Nieuw dit jaar bij leefstijltraining+ is de aandacht voor stress: in het coachingstraject willen we je (als je daar behoefte aan hebt) ook helpen op een gezondere manier om te gaan met (werk)stress.   

Hoe ziet het traject eruit?

De eerste sessie bestaat (deels) uit een intake. In de navolgende sessies zal met name worden getraind op kracht en uithoudingsvermogen en worden specifieke oefenvormen uitgevoerd ter behandeling van mogelijke blessures. Ook krijg je tijdens de sessies praktische tools aangereikt en word je gecoacht zodat je naast de trainingen bij machte bent in je eigen tijd de juiste keuzes te maken om jouw doelen te bereiken. Na het traject zou je voldoende handvatten moeten hebben om zelfstandig op een verantwoorde manier door te blijven trainen/bewegen. Je wordt begeleid door een 3de of 4de jaars student Sportkunde onder supervisie van docenten. 

Kosten, locatie en tijden

Medewerkers betalen 100 euro en krijgen hiervoor 10 personal training sessies van één uur. De tijd waarop de training plaatsvindt wordt individueel afgestemd, de mogelijkheden zijn:

  • Maandag tussen 09.00 – 17.00u
  • Dinsdag tussen 09.00 – 12.00u en 15.00-17.00uur
  • Woensdag tussen 09.00 – 17.00u 
  • Donderdag tussen 09.00 – 17.00u
  • Vrijdag tussen 09.00 –17.00u 

We hebben twee prachtige fitnessruimtes waar de trainingen kunnen plaatsvinden: één bij Fontys Sporthogeschool (Genneperparken) en één bij Fontys Paramedische Hogeschool (Theodoor Fliednerstraat). Daarnaast kan, in overleg met de deelnemer, ook buiten worden getraind of kunnen coaching sessies online plaatsvinden via MS Teams.​

Aanmelden

Alle medewerkers van Fontys die willen werken aan hun gezondheid kunnen zich aanmelden. Je kunt je via de aanmeldlink direct aanmelden voor de gratis proefles of het traject van 10 trainingen, wij nemen dan binnenkort contact met je op. Wil je eerst meer informatie of een gratis proefles, stuur dan een email naar leefstijltrainer@fontys.nl​​

Meer info

Servé Huijben
leefstijltrainer@fontys.nl​​

Kosten: € 100,-

Georganiseerd door: Fontys Sporthogeschool