IDI: Intercultural Development Inventory

Kwaliteitscheck
De Intercultural Development Inventory is een instrument dat ingezet kan worden om jouw interculturele sensitiviteit te meten. De IDI kan ook ingezet worden om dit voor een team of groep te meten. De IDI bestaat uit een vragenlijst en het profiel dat hieruit wordt gegeneerd wordt in een gesprek terug gekoppeld.
Locatie
Duur
Op afspraak

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Fontysprofessionals

Om je te ontwikkelen naar de Fontysrol(len):
Organisator | Onderzoeker | Coach | Expert | Bruggenbouwer | Inspirator | Kennisdeler | Innovator

Omschrijving

De Intercultural Development Inventory is een instrument dat ingezet kan worden om jouw interculturele sensitiviteit te meten. De IDI kan ook ingezet worden om dit voor een team of groep te meten. 

Het betreft een vragenlijst van 50 items gebaseerd op Bennett's Developmental Model of Intercultural Sensitivity (Hammer et. al, 2003; Hammer & Bennett, 2009). Het doel is bewustwording en eigenaarschap te creëren op gebied van ieders eigen interculturele competentie ontwikkeling.

Inhoud

Het "Intercultural Development Continuum" onderscheidt 5 primaire oriëntaties (denial, polarization, minimization, acceptance en adaptation). De IDI meet waar een individu, of groep, zich bevindt op dit continuüm. Het meet ook waar de deelnemer denkt dat hij/zij zich bevind op het continuüm. Het verschil tussen de twee punten op het continuüm, de "the Oriëntation Gap", geeft aan in hoeverre een individu of groep zichzelf over, of onderschat met betrekking tot interculturele competentie ontwikkeling. Dit geeft doorgaans een mooi startpunt voor ontwikkeling aan.

De IDI helpt individuen (of groepen) bewust worden van hun onderliggende oriëntatie en hun ambitie en ondersteunt hiermee het stellen van ontwikkeldoelen en verhoogt de effectiviteit van trainingen of persoonlijke ontwikkeltrajecten.

Data en aanmelden

Stuur ons een mail via knop aanmelden. We nemen vervolgens conctact met je op om in overleg een datum te plannen voor het invullen van de IDI en voor het persoonlijke gesprek met de qualified IDI administrator die het profiel met je bespreekt.
In geval van IDI-assessement van groepen zal er een groepssessie plaatsvinden om het groepsprofiel te bespreken.

Meer info

San Wojakowski
hrlearningdevelopment@fontys.nl

Kosten: €131 per individuele medewerker (incl. profiel en persoonlijk profielgesprek)

Georganiseerd door: Dienst Personeel en Organisatie