Erasmus & medewerkersmobiliteit

Alle medewerkers van Fontys hebben de kans om met subsidie naar het buitenland te gaan voor het geven van onderwijs of het volgen van een training. Dit kan in de vorm van lesgeven in het buitenland of het volgen van een cursus of training in het buitenland.
Locatie
Externe locatie
Duur
2 tot 60 dagen

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Fontysprofessionals

Om je te ontwikkelen naar de Fontysrol(len):
Coach | Organisator | Onderzoeker | Kennisdeler | Expert | Inspirator | Innovator

Omschrijving

Lesgeven in het buitenland (Erasmus+ Teaching)

Als docent ga je lesgeven bij een partnerinstelling in het buitenland. Het verblijf kan 2 tot 60 dagen duren (excl. max. 2 reisdagen). Het doel is om voor minimaal 8 uur les te geven aan de studenten van de buitenlandse instelling. Is je verblijf langer dan 1 week? Dan is het doel om minimaal 8 uur per week les te geven. Het lesgeven kan als gastdocent bij buitenlandse instelling, maar lessen in de vorm van seminars, symposia en tutorials bij de partnerinstelling gelden eveneens als lesuren.

Cursus/training in het buitenland (Erasmus+ Training)

Als medewerker ga je een training volgen in het buitenland. Het verblijf kan 2 tot 60 dagen duren (excl. max. 2 reisdagen). Dit kan zijn bij een partnerinstelling in het buitenland, een bedrijf of een andere organisatie waar jij kunt werken aan de ontwikkeling van vaardigheden en competenties. Het gaat om een training die waardevol is voor jou dagelijkse werkzaamheden bij Fontys. Naast een cursus, workshops of training kan ook het doen van job shadowing een interessante manier zijn om te leren van buitenlandse collega’s. Conferenties, symposia en congressen zijn uitgesloten van subsidie.

Erasmus+ stelt een aantal voorwaarden aan het buitenlandverblijf medewerkers. Als je mobiliteit daar aan voldoet kunnen je reis- en verblijfskosten voor een groot deel worden bekostigd door de subsidie. Let wel op dat de subsidie een bijdrage is en dat het resterende bedrag door je instituut of dienst moet worden gedragen.

Op de Community Internationalisation lees je meer informatie over het professionaliseringsaanbod en internationale mobiliteit voor Fontys medewerkers. Tevens kun je daar terugvinden wie binnen je instituut de Coördinator Internationalisering is en je meer kan vertellen over de mogelijkheden.

Meer info

Pagina Internationalisation

Georganiseerd door: Dienst Onderwijs en Onderzoek