Effectief communiceren met Insights Discovery

Kwaliteitscheck
Wil jij meer inzicht in jouw communicatiestijl en de invloed hiervan op anderen en wil je leren hoe je d.m.v. het toepassen van andere strategieën meer verbinding kunt maken met de ander? Wellicht is deze training dan iets voor jou!
Locatie
Startdatum
Op aanvraag

Klaar voor de volgende stap?

Meld je meteen aan en start met je nieuwe ontwikkeling

Aanmelden

Voor wie?

Fontysprofessionals

Om je te ontwikkelen naar de Fontysrol(len):
Organisator | Onderzoeker | Coach | Expert | Bruggenbouwer | Inspirator | Kennisdeler | Innovator

Omschrijving

Wil jij meer inzicht in jouw communicatiestijl en de invloed hiervan op anderen en wil je leren hoe je d.m.v. het toepassen van andere strategieën meer verbinding kunt maken met de ander? Wellicht is deze training dan iets voor jou!

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats in: Eindhoven (gebouw volgt).

Data en tijdstippen  

Deze training wordt aangeboden bij voldoende aanmeldingen.

Meld je aan en bij voldoende deelnemers volgt er een datum.

Inleiding

Ieder mens heeft zijn eigen unieke stijl van communiceren en elke stijl heeft zijn eigen positieve kanten. Maar in tal van situaties kunnen deze stijlverschillen een effectieve communicatie tussen mensen ook in de weg staan. Wil je meer inzicht krijgen in je eigen communicatiestijl en de invloed hiervan op anderen? En wil je concreet oefenen met het aanpassen van jouw communicatie- en beïnvloedingsstrategie op andere persoonlijkheidstypen? Wellicht is deze training dan iets voor jou!

Inhoud

Door het eenvoudig en makkelijk te onthouden kleurensysteem van Insights Discovery maak je je een taal eigen die het makkelijker maakt om op de ander af te stemmen en zo de verbinding te bevorderen.

Bijeenkomst 1 – Jouw eigen communicatiestijl

Voorafgaand aan de training vul je een online vragenlijst in. In deze eerste bijeenkomst ontvang je de uitkomsten hiervan in de vorm van een rapportage; een persoonlijk profiel van Insights Discovery* met een beschrijving van je gedrags- en communicatiestijl en waarden. Zo krijg je meer inzicht in jezelf en kun je communicatie en relaties met anderen verbeteren.

Bijeenkomst 2 – Jouw invloed in relatie tot anderen

Hoe schat je vanuit de Insights methodiek een persoon in qua type en hoe stem je daar je communicatie op af? Waarom gaat de communicatie met de één als vanzelf en met de ander soms wat moeizamer? Het gaat hierbij om het afstemmen op en verbinding maken met de persoon die je tegenover je hebt, oftewel: welke communicatiestrategie kun je bij welk type het beste gebruiken om effectief te zijn?

Bijeenkomst 3:  Concreet aan de slag met jouw leerpunten 

De eerste twee bijeenkomsten staan vooral in het teken van het vergroten van jouw kennis over en inzicht in jouw eigen stijl van communiceren en beïnvloeden en hoe je je communicatie en beïnvloedingsstrategie kunt toepassen op andere persoonlijkheidstypen. In dit derde en laatste dagdeel ga je deze kennis en inzichten concreet verder toepassen en oefenen aan de hand van jouw eigen leerpunten. 

Resultaat

Na het volgen van deze training heb je:

  • Inzicht in je eigen communicatiestijl, je sterke punten en je mogelijke valkuilen in communicatie;
  • Kennis van de verschillende communicatiestijlen;
  • Concrete handvatten om effectief af te stemmen en verbinding te maken met anderen en je hebt geoefend met hoe je dit het beste in de praktijk kunt brengen.​

Meer info

hrlearningdevelopment@fontys.nl

Kosten: € 400,-

Georganiseerd door: Dienst Personeel en Organisatie