Coachkwartier helpt je in no time

Inge Stiens: ‘Vaak kan er in een aantal gesprekken van een tot drie kwartier al veel in gang gezet worden.’
Stel: het botert niet helemaal met die ene collega. Of je hebt twijfels of het onderwijs nog wel iets voor jou is. Of je bent qua energie niet in balans. Een aantal gesprekken met een coach kan dan uitkomst bieden. En daarvoor biedt Fontys de hulp van Coachkwartier aan. ‘Het is een laagdrempelige manier om direct met je vraag of situatie aan de slag te gaan’, zegt Inge Stiens, het gezicht van Coachkwartier.

Ontwikkelsupport betekent dat je als medewerker direct, binnen vijftien uur, met een coach in gesprek kunt. Die coach is bekend met Fontys en werkt onafhankelijk. Je vraag komt dus alleen bij deze coach terecht en wordt 100 procent vertrouwelijk opgepakt.

Je kunt deze support inzetten om te sparren over bijvoorbeeld een belangrijke keuze in je loopbaan of om bepaalde gesprekken met collega’s voortaan anders aan te pakken. Je kiest daarbij zelf je coach. En je kunt hierbij zelfs kiezen voor een één-op-één met een trainingsacteur, die ook dient als coach. Je kunt direct met je vraag oefenen. Zo kan iedereen op het juiste moment met zijn of haar vraag aan de slag.

Vroegtijdig aan de slag

Coaching is een krachtig middel om iemand op weg te helpen, zegt Inge Stiens van Coachkwartier. ‘Vaak kan er in een aantal gesprekken van een tot drie kwartier al veel in gang gezet worden.’ Dit doen coaches door mee op zoek te gaan naar oplossingen op een praktische, maar ook verdiepende manier.

Die aanpak werkt juist ook krachtig als een vraag net opspeelt, want volgens Inge wordt coaching soms te laat ingezet. ‘Ik zie in ons werk grote vraagstukken die al lang spelen en daardoor problematisch worden. Zorg dat je dat voor bent. Op die manier beland je niet in een negatief patroon, maar pak je vroegtijdig een irritatiepunt of onzekerheid aan.’

Lastminute afspraak

Hoe eerder je een vraag aandacht geeft, hoe beter dus. Maar stel: je hebt een urgent probleem, kan je dan wel snel terecht bij Coachkwartier? ‘Juist’, zeg Inge. ‘Je kunt tot vijftien uur van tevoren een afspraak inplannen.’ Ook voor een vraag die al even speelt kun je deze ontwikkelsupport inzetten. Inge: ‘Het is goed te combineren met werkdruk en je pakt een issue stap voor stap aan. Je bepaalt zelf het tempo daarin.’

Wanneer Inge tevreden is? ‘Wanneer iemand echt houvast en vooruitgang ervaart. Laatst zei een medewerker te willen werken aan zijn zichtbaarheid. Hij heeft wel een mening, alleen kreeg hij deze niet goed over de bühne. Tijdens de gesprekken met onze coach ontstond inzicht en ontwikkelde hij een manier waarmee hij meer aandacht voor zijn ideeën kreeg. Nu geeft hij aan echt bij te dragen aan de beslissingen over de koers van zijn opleiding. Niet alleen fijn voor hem, maar ook voor zijn team, studenten en collega’s. Met enkele gesprekken maak je zoveel impact.’

Tekst: Mirthe van Wijngaarden van Bureau Textvast

Reacties

De redactie keurt reacties voordat ze geplaatst worden. Dit doen wij alleen op werkdagen. Reacties die niet over de inhoud van het artikel gaan en kwetsend kunnen zijn voor (groepen) mensen, worden niet toegelaten op dit platform.