Nicolette Koot: ‘Aftellen tot het eerste Fontys for Society Event'

Nicolette Koot: ‘We verwachten een hoge opkomst, want alle Fontysmedewerkers worden in de gelegenheid gesteld om aanwezig te zijn. Iedereen is vrij geroosterd’.

Dit jaar heeft Fontys niet één groot corporate event (Purple, bedoeld voor eerstejaarsstudenten), maar twee. In september dit jaar komt er een bij: het Fontys for Society Event. Nicolette Koot, corporate event manager bij Fontys legt uit waarom dat haar een heel goed idee leek.

‘De meeste events binnen Fontys worden georganiseerd door een hogeschool of een paar opleidingen samen, maar nooit door heel Fontys. Ik miste het “corporate gevoel”’, vertelt Nicolette, die samen met collega’s verantwoordelijk is voor de organisatie van grote events bij Fontys.

‘We doen zoveel moois met z’n allen en hebben zoveel kundige professionals, studenten en partnerorganisaties in huis. Dat moeten we beter uitventen, dacht ik. Wat zou het mooi zijn als een docent uit Venlo vertelt waar hij mee bezig is en zo een brug slaat naar zijn collega in Eindhoven die met hetzelfde onderwerp bezig is. En trots. We willen het gevoel van trots stimuleren.’

Eerste editie

Met eigen ogen zien wat er voor moois gebeurt binnen Fontys, collega’s ontmoeten en een wij-gevoel ervaren. Dat kan op de eerste editie van het Fontys for Society Event, dat plaatsvindt op de campus Rachelsmolen in Eindhoven op vrijdag 13 september.

Het event, dat tot 18.00 uur duurt, is primair bedoeld voor alle (oud-)medewerkers, studenten en partners die bij de diverse initiatieven betrokken zijn. ‘We verwachten een hoge opkomst, want alle Fontysmedewerkers worden in de gelegenheid gesteld om aanwezig te zijn. Iedereen is vrij geroosterd’, vertelt Nicolette.

Voor de organisatie wordt het nog een hele uitdaging. ‘De donderdag ervoor is er nog tot 22.00 uur college en de dag erop om 11.30 uur moet de hele campus zijn omgebouwd tot een festivalterrein.’

Uit eigen koker

Wat zou de opbrengst van het event moeten zijn? Nicolette: ‘Drie dingen. Allereerst hoop ik dat het event collega’s met elkaar verbindt en voor een wij-gevoel zorgt. Daarnaast hoop ik dat collega’s enthousiasme en inspiratie opdoen en die meenemen naar de collegezaal. Tot slot hoop ik dat de studenten en partners door het event beseffen wat Fontys naast hun opleiding nog meer voor moois heeft te bieden.’

Niet zonder trots vermeldt Nicolette dat het hele event voor en door Fontys wordt georganiseerd. ‘De inhoudelijke programmaonderdelen komen allemaal uit de koker van eigen medewerkers en studenten.’ De organisatie kreeg na een oproep daarvoor ruim 150 aanmeldingen van mensen die over hun project of idee wilden komen vertellen en het leuke is dat die ook bijna allemaal een plekje krijgen op het evenement.

Sustainable connections

Het event, dat sustainable connections als thema heeft, begint met de opening van het studiejaar, maar dan geheel in een nieuwe, dynamische jas gestoken. ‘Daarna verspreiden de bezoekers zich over het evenemententerrein en de zes gebouwen, die elk een eigen Fontys kennisthema hebben’, legt de event manager uit.

De thema’s zijn: creative economy, sustainability and circularity, enabling technology, healthy and inclusive society, future of learning en tot slot smart mobility. Bezoekers melden zich via de website aan voor drie blokken van drie kwartier. Ze kunnen kiezen uit een expositie bezoeken, een keynote bijwonen, een workshop volgen of netwerken. Daarna is er een plenaire afsluiting in een grote tent die we plaatsen tussen de gebouwen R12 en R13. ‘Als organisatie dragen we uiteraard ook bij aan het jaarthema. Zo is de catering volledig vegetarisch.’

Klap op de vuurpijl

Als klap op de vuurpijl en om het event extra luister bij te zetten worden aan het eind van het programma de Fontys for Society Awards uitgereikt. Er zijn twee prijzen: één voor een studieproject dat door uitsluitend studenten is uitgevoerd en één voor een project dat door medewerkers, al dan niet met behulp van studenten, is uitgevoerd.

Studenten en medewerkers kunnen tot 24 mei projecten voor de awards aanmelden. De winnaars krijgen 2.500 euro die ze mogen inzetten voor een project met maatschappelijke impact. ‘Tja, Fontys for Society, hé?’, lacht Nicolette.

Het event is een blijvertje, zoveel is nu al duidelijk. ‘We gaan dit event meerdere jaren organiseren, steeds op de tweede vrijdag van het eerste lesblok van het nieuwe studiejaar. Verder hebben we een platform gebouwd zodat de contacten die op de dag van het event zijn gelegd behouden blijven.

Alles over Fontys for Society Event

Auteur en foto: Martin van Rooij

Reacties

De redactie keurt reacties voordat ze geplaatst worden. Dit doen wij alleen op werkdagen. Reacties die niet over de inhoud van het artikel gaan en kwetsend kunnen zijn voor (groepen) mensen, worden niet toegelaten op dit platform.