Geboorteverlof geldt bij Fontys nu echt voor álle ouders

De centrale medezeggenschapsraad van Fontys keurde 9 december een (voor zover bekend) unieke regeling in onderwijsland goed. Namelijk een geboorteverlofregeling voor niet-traditionele gezinsvormen. Eerder ging het college van bestuur al akkoord.

Gek genoeg is hiervoor in een landelijke wet nog helemaal niks geregeld. Eric Steffann en Nick Adriaans (namens Fontys Pride community) vroegen hier bij Fontys aandacht voor. Bedrijven kunnen dit namelijk wel zelf bepalen. Zo hebben HEMA en Volvo ook al een eigen geboorteverlofregeling uitgerold.

Eric: 'Wanneer je ouder wordt van een kind, maar geen juridische ouder bent, heb je op dit moment geen recht op wettelijk verlof. Met de verruimde geboorteverlofregeling van Fontys krijgt iedere ouder recht op hetzelfde geboorteverlof. Daarbij maakt het niet meer uit op welke manier je ouder wordt.'

Hechten aan baby

Nicole Vissers-Eickmans, medewerker beleid en expertise bij de dienst p en o, ging hier begin van het jaar voor Fontys mee aan de slag: 'Ik wilde me hier graag voor inzetten, omdat ik het belangrijk vind dat een baby zich kan hechten aan alle ouders en dat alle gezinsleden in alle rust kunnen wennen aan de nieuwe situatie', aldus Nicole.

Auteurs: Marjolein Verschuuren en Monique van Laar

Reacties

De redactie keurt reacties voordat ze geplaatst worden. Dit doen wij alleen op werkdagen. Reacties die niet over de inhoud van het artikel gaan en kwetsend kunnen zijn voor (groepen) mensen, worden niet toegelaten op dit platform.